03.10.2017

Pomazání nemocných

Ti, kteří se ocitli v nebezpečí smrti, mohou kromě zdravotnické pomoci také dostat posilu pro duši. Pomazání nemocných je svátost a modlitba pro ty, kteří se ocitli v nebezpečí smrti stářím anebo zhoršením svého zdravotního stavu. Kdo by nechtěl mít v nesnázích takovou pomoc, jakou je přítomnost samotného Boha? Svátost nemocných nenahrazuje lékařskou pomoc, ale ji doplňuje – tak jako se o tělo stará lékař, o duševní pomoc se postaral sám Ježíš prostřednictvím této svátosti, kterou udělovali už apoštolové.

 

Jste nemocní? Potřebujete duchovní pomoc?

Pro službu pacientům v nemocnici (pomazání nemocných, svaté přijímání, svátost smíření) byli v pražské arcidiecézi uvolněni a ustanoveni dva kněží: P. Marek František Drábek (777 265 120) a P. Lukáš Lipenský (607 582 314). Neváhejte je proto v případě potřeby telefonicky včas kontaktovat a návštěvu nemocného s nimi domluvit. Pro nemocné a umírající  v domácnostech kontaktujte svého místního kněze.
Jednou za 2 roky v naší farnosti udělujeme pomazání nemocných ve shromážděném farním společenství při nedělní mši sv. Tuto svátost mohou přijmout ti pokřtění a vyzpovídaní věřící, kteří pro svou nemoc nebo svůj vysoký věk cítí úbytek tělesných sil a blízkost smrti.

 

Zodpovědná osoba: P. Vít Uher, farář zizkov@efara.cz; 731 625 910